Muzikaal eerbetoon

1945 Cover Art
Illustratie Juno Lauwers

Een jaar geleden al, papa. Ik denk niet graag terug aan 17 maart 2020. Ook niet aan de weken ervoor. Zeker niet aan de weken erna. Afscheid nemen ging bij mij gepaard met verdriet, boosheid en loslaten. Dat laatste was harder dan ik ooit had durven vermoeden. Kon je er nog maar bij zijn. De lijm. Jij was de lijm. De hartelijkheid zelve.

Dingen van me afschrijven. Ja, altijd gedaan. Maar dat lukt me nu niet meer. Verwacht geen uitleg, de dingen zijn zoals ze zijn. Is het de jeugdigheid die verdwenen is? Het leven dat al te veel letters op de teller heeft? Of komt het doordat ik leef van mijn pen en ik elke dag ‘moet’ schrijven? In ieder geval, ik schrijf dit nu. Speciaal voor jou.

Nieuw huis

Papa, ik ben verhuisd. En ik ben 50 jaar geworden. Kun je je voorstellen? Nu weet je niet meer waar ik woon. Ik woon in een huis waar jij nog nooit bent geweest en ook nooit meer zal komen. Dat is een bijzonder vreemd gevoel. Maar om een of andere reden ben je hier al thuis. Je foto baadt in het licht en je lacht me dagelijks toe. Ik woon in een bel-etage, papa. Met zicht op de velden. Elke dag zie ik hier hazen, ganzen, roofvogels, meeuwen en zelfs af en toe een bonte specht in de grote eikenboom, in mijn tuin. Weet je nog dat we ooit een treurwilg voor je hebben geplant? Daar wilde je later onder begraven worden. De treurwilg is zo oud als je kleinzoon Jo, staat te pronken in Ham, maar daar wonen we al niet meer sinds 2004. Je hield zo van grote bomen… Wel, ik heb wilgen in mijn nieuwe tuin, en een eikenboom. Speciaal voor jou.

1945

En nu ‘to the point’. Vandaag verschijnt Tibo’s nummer 1945 officieel op Spotify, YouTube en andere streamingsdiensten. Een ‘jazzke’ van je jongste kleinzoon. Hij componeerde het voor jou. Het is een prachtig nummer dat je tot tranen zou beroeren. En je kent alle muzikanten! Ze hebben je trouwens samen al eens eerder ontroerd, die jonge gasten. Nu ook met Wouter erbij, op contrabas. Speciaal voor jou. Geniet ervan.

Beluister het nummer hier:

1945 – Tibo Polleunis

Rutger Mathys: mondharmonica
Elias D’hooge: piano
Achilles De Raedt: elektrische gitaar
Tibo Polleunis: drums
Wouter Berlaen: contrabas
Mix en master door Arnout Hellofs

4 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You May Also Like